TheDieselPage.com Forums  
2014 - TDP's 19th Year
What's New: | Feature Articles: | Product Reviews: | Member's Area: | Subscribe:
Duramax 6600 Diesel Page | Advertiser's Section | Classified Ads | Photo Album | Diesel Books, GM Licensed T-shirts


Go Back   TheDieselPage.com Forums > Chevrolet & GMC 2500HD/3500 Light Trucks > Duramax 6600
Register FAQ Members List Photo Album Mark Forums Read

Duramax 6600 Discussion Forum for the Duramax 6600 Diesel Engine, including the LB7, LLY, LBZ & LMM engine specific topics.

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-07-2005, 06:30 PM
brad carlin brad carlin is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Location: albury australia
Posts: 7
Post

my 2004 chevy duramax lly & allison has a fault when it gets to normal temp usually on a hill it goes into limp this mode 2000 rpm only, by shutting the engine down it will reset but only for a short time i have xcellerator programer its saying no codes i have imported this truck myself into australia and have no dealer backup we need some real HELP,problem started at 5000 km now reading 10000 km
  #2  
Old 01-07-2005, 06:48 PM
madmatt
Guest
 
Posts: n/a
Post

try reseting your engine control module back to it's stock program and remove the battery cables for a few minutes. then put some miles on it and post the results. I ran into this after installing a Edge juice box. leaving the box on, i removed the battery cables for a while clearing the codes and the truck has ran fine since.
  #3  
Old 01-07-2005, 06:57 PM
dmaxalliTech dmaxalliTech is offline
Enthusiast
 
Join Date: Feb 2003
Location: Holland, MI
Posts: 697
Post

take the power units off and see if it happens stock.
__________________
2003 GMC Sierra 2500 HD CC Shorty
Dyno Proven - 800 rwhp on fuel only.
Trans to hold it and a big ol S400 turbo feeding it.
  #4  
Old 01-08-2005, 11:57 AM
brad carlin brad carlin is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Location: albury australia
Posts: 7
Post

truck is in stock program and i have removed the battery cables severl times with no changes
  #5  
Old 01-08-2005, 12:01 PM
madmatt
Guest
 
Posts: n/a
Post

my buddy reprogrammed or put a box in one, one time and fried the ecm. I'll email him and see what he did wrong that caused it. he told me what he did but I can't remember.
  #6  
Old 01-08-2005, 02:46 PM
brad carlin brad carlin is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Location: albury australia
Posts: 7
Post

reading though mph,s lly turbo issues posted 01-03-2005 & madd max,s it sounds very similar to my problem can anybody tell where the turbo vane postioning sensor is & whats the procedure for removing & replacing it cheers brad carlin
  #7  
Old 01-08-2005, 03:14 PM
rickdlance rickdlance is offline
Enthusiast
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oak Grove, MO
Posts: 145
Post

Check with your manufacturer and make sure you are capable of reading all codes specific to your year Dmax. Also if you have a fuel filter check gauge make sure your not pulling to much vacuum. Kennedy Diesel sells them. Sounds like a low fuel pressure problem. Have you tried changing the fuel filter?
__________________
Rick Lance
Over 1 million miles on my seven Duramax's
  #8  
Old 01-09-2005, 02:25 PM
madmatt
Guest
 
Posts: n/a
Post

did you read all instructions w/ using this programmer? I ask because my buddy didn't when using a Bully Dog and didn't pull the fuses it instructs you to, he fried the ecm and it stuck in limp mode.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1996-2014 by TheDieselPage.com - All Rights Reserved